2021-08-13 12:29:17• hírek • Bede Emőke

1000 eurót ajánl egy üzletember annak, aki segít azonosítani a szemetelőket

Az Arges megyei Corbi község volt alpolgármestere, Virgil Baciu üzletember úgy döntött, 1.000 eurót ajánl fel jutalomként annak, aki segít azonosítani azon ismeretlen személyeket, akik az elmúlt héten tonnányi szemetet hagytak hátra Poienarei település közterületén.

Az Adevarul tudósítása szerint az elmúlt hónapokban a községben megszaporodtak a jogtalan hulladéklerakással kapcsolatos esetek, az elkövetőket pedig az sem riasztotta el, hogy az önkormányzat bejelentette, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, s a szemetelőkra pedig tetemes bírságot rónak ki.


Megelégelve a lakosság érdektelenségét és a jóérzés teljes hiányát, Virgil Baciu, aki 2012 és 2020 között a község alpolgármesteri tisztségét is betöltötte, közösségi oldalán jelentette be, hogy 1.000 eurós jutalomban részesíti azt a szemfüles polgárt, aki segít kideríteni, hogy kik halmozták fel a településre vezető kanyarnál a hulladékot. Mint írja, a szemétkupacban dobozokkal, üvegekkel és sörösflakonokkal teli zsákok és felújításból származó építkezési törmelék is van, mi több, nemrégiben valaki három kiskutyát is kidobott az érintett területen. Az üzletember szerint ez nem mehet így tovább, a felelősöket mihamarabb azonosítani és szankcionálni kell.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: